BUILD ON STANDARDS

Bij 3OT werken we altijd volgens de ISO/IEC RDS 81346 standaard, welke structureringsprincipes en referentie-aanduidingen omschrijft voor diverse systemen, variërend van gebouwen tot industriële installaties en van eenvoudige tot zeer complexe systemen.

Bij aanvang van een project wordt het systeem gestructureerd in één of meerdere units, control equipment en control modules. Een control module is een basiscomponent, zoals bijvoorbeeld een klep, motor, digitale ingang, lineaire actuator of lamp. Een control equipment is een elementair stuk software dat een aantal control modules bedient, terwijl een unit een high-level stuk software is dat een aantal control equipment bedient.

Deze structuur is verweven in de standaard modules van onze software en elektrische bibliotheek, waardoor we zeer efficiënt te werk kunnen gaan. Zowel de software als de elektrische schema’s zijn samengesteld volgens dezelfde structuur.

PLC Hard- & Software

Bij 3OT ontwerpen en schrijven wij gebruiksvriendelijke industriële software om uw machines en installaties te besturen. Onze volledig objectgeoriënteerde software en elektrische engineering voldoen aan internationale standaarden. Wij hebben diepgaand inzicht in uw industriële processen, wat cruciaal is voor een succesvolle automatisering. Met onze jarenlange ervaring en innovatieve aanpak in sectoren zoals verpakkingen, energie, grafische industrie, high-tech elektronica, farmacie en procesinstallaties bieden wij op maat gemaakte oplossingen.

Als onze gebruikelijke PLC’s niet de meest economische keuze blijkt, gaan we een stap verder en ontwikkelen we onze eigen elektronica.

HMI & SCADA

Bij 3OT bouwen ze visualisaties voor machines en productieprocessen op het Beckhoff platform met gepubliceerde NuGet’s die zijn ontwikkeld in HTML/CSS/JS. Ze hebben expertise en ervaring om klanten te ondersteunen gedurende het hele proces, van concept tot implementatie.

Engineering

3OT is een specialist in het ontwerpen van besturingen voor machines en installaties met behulp van eplan of see electrical en 3D integratie. Als integrator verzorgen wij eveneens het ontwerp en realisatie van complexe mechanische constructies, inclusief piping systemen, met behulp van 3D SolidWorks. We werken nauw samen met klanten om specifieke behoeften en eisen te begrijpen en een praktisch ontwerp te maken dat voldoet aan technische specificaties. Het opstellen van P&ID’s is een belangrijk onderdeel van het proces. Ze werken nauw samen met klanten om een oplossing te bieden die perfect past bij hun behoeften.

IT

3OT is een IT-beheerder die bedrijven helpt bij het opzetten en beheren van een betrouwbare en veilige IT-omgeving die aansluit bij de specifieke behoeften van hun bedrijf. Hun diensten omvatten onder meer serverbeheer, netwerkbeheer, beveiliging, back-ups en databeheer. Ze werken met de nieuwste technologieën op het gebied van cloudoplossingen en bieden ondersteuning bij problemen en vragen.

Data beheer

3OT verzamelt realtime gegevens van verschillende parameters zoals klep positie, temperatuur en druk, en slaat deze op in een database. Het bedrijf biedt twee voordelen aan voor klanten: procesoptimalisatie en machine learning. Het time-series dataplatform zorgt ervoor dat alle gegevens automatisch worden gelogd en de installatie gemakkelijker te beheren is. Klanten kunnen ook gebruiksvriendelijke dashboards aanmaken om de gegevens te visualiseren.

OTSS Operational Technology Shared Services

OTSS, ontwikkeld en beheerd door 3OT, is een cloudgebaseerde service die de voordelen van operationele technologie biedt zonder de nadelen. Het zorgt voor opvolging en verbetering van automatisatie-oplossingen om de eindklant te ontzorgen.