In een snel evoluerende markt moeten bedrijven complexe uitdagingen aangaan om hun voorsprong te behouden. Door ons te richten op naleving van de regelgeving, uitmuntende kwaliteit en procesoptimalisatie ondersteunen wij bedrijven bij het overwinnen van obstakels en het bevorderen van duurzaam succes.

REFERENTIE - SLIBONTWATERING

Voor de firma Larijssen Innovatie Techniek heeft 3OT heeft de automatisering van een mobiele centrifuge uitgevoerd. Voor dit project heeft 3OT de software, elektrische schema’s, elektrisch stuurbord en bekabeling ontworpen op basis van een P&ID en equipmentlist. De installatie is voorzien van een Beckhoff PLC, 4G-modem en 6 aandrijvingen die worden aangestuurd met EtherCAT-communicatie.

Het systeem bevat ongeveer 80 I/O’s, waarvan 65 digitaal en 15 analoog. De pompen in de installatie worden frequentiegeregeld met behulp van Danfoss FC302 frequentiedrives. De decanterinstallatie bestaat uit 3 tanks, een stoomgroep, watertoevoer, compressor en chemiedosering. Verschillende instrumenten worden aangestuurd/uitgelezen, waaronder proceskleppen, pompen, analoge drukmetingen, flowmetingen met IO-Link, powerkaart, fast counter ingangen en modbus communicatie met de stroomgroep.

Het systeem kan op afstand worden gestart, gestopt en overgenomen. Bij fouten of onverwachte stops wordt de verantwoordelijke op de hoogte gebracht via een pushbericht op zijn of haar mobiele telefoon. De klant maakt gebruik van de databaseoptie, waarbij elke klepstand, temperatuur, druk, neerslag, luchtdruk, debieten, niveaus en meer in realtime worden verzameld.

REFERENTIE - BIOGASINSTALLATIE

3OT heeft in opdracht van QD-tec de automatisering van een vergister gerealiseerd. Op basis van een P&ID en equipmentlist heeft 3OT de software en elektrische schema’s ontworpen. De installatie is uitgerust met een Beckhoff PLC en de EtherCAT-lus is redundant uitgevoerd. Daarnaast worden drie drives aangestuurd via EtherCAT communicatie.

Het systeem omvat een totaal van 330 I/O’s, waarvan 300 digitaal en 30 analoog. De pompen in de installatie worden frequentie-geregeld door middel van Danfoss FC302 frequentiedrives. Verschillende instrumenten zoals proceskleppen, pompen, analoge druk- en flowmetingen en modbus communicatie met een gasanalysator worden aangestuurd en uitgelezen.

De klant maakt ook gebruik van de database-optie, waarbij elke klep positie, temperatuur, druk, debieten, niveaus en meer in real-time worden verzameld. Dit biedt voordelen zoals procesoptimalisatie en machine learning, waarbij data over meerdere jaren in relatie tot elkaar kunnen worden gebracht en nieuwe inzichten kunnen worden verkregen.

REFERENTIE - BULKVERLADING

In samenwerking met de firma DMC consulting realiseerde 3OT de retrofit van een bigbagvuller voor de firma ELS Garden.

DMC consulting nam de ombouw van pneumatiek naar hydrauliek voor haar rekening en vond bij 3OT een partner voor de elektrische engineering, de bordenbouw en de bekabeling. Een bestaande mitsubishi PLC werd vervangen door een beckhoff- exemplaar. De installatie werd zo klaar gemaakt om ook de komende jaren opnieuw bulkstromen te verladen in verschillende verpakkingen op maat van de klant.

Op basis van een P&ID en equipmentlist pasten we voor dit project de elektrische schema’s, het elektrische stuurbord en de bekabeling aan. De installatie bevat 70 digitale I/O’s, een analoge drukmeting, inlezing en calibratie van 6 weegcellen d.m.v. een wheatstone brug.