Gepubliceerd:
5 Juni 2024
Categorie:
PLC
Klant:
Biopower Tongeren
zeefbandpers

Over Biopower

Biopower heeft 2 sites in Tongeren en Bocholt. Door de groep wordt jaarlijks 310.000 ton organisch biologisch bedrijfsafval verwerkt. Dit leidt tot een elektrische productie van 9 Megawatt, equivalent voor 50.000 gezinnen. Door vergisting van het organisch biologisch afval wordt biogas gecreerd wat door verbranding in biogas motoren omgezet wordt in elektriciteit en warmte.

Opgewekte warmte wordt gebruikt voor de behandeling van secundaire stromen. Automatiseringen van beide sites waren veroudert en werden niet meer ondersteund door de leverancier. Door enerzijds uitbreidingen van beide sites en anderzijds gewenste doorvoering van process vernieuwingen is er besloten om  het oude besturingssysteem te vervangen door nieuwe Beckhoff besturing. 

3OT & Biopower

Bij 3OT zijn wij het centrale aanspreekpunt voor alles wat betreft technologie en engineering voor Biopower. Onze expertise strekt zich uit over verschillende disciplines, waaronder elektrisch ontwerp en installatie, mechanisch 3D-ontwerp, beheer van IT-systemen, energiebeheer, telecontrole voor Fluvius en onbalanssturing voor WKK’s.

Wij ontwerpen en implementeren geavanceerde elektrische systemen die voldoen aan de hoogste normen van veiligheid en efficiëntie. Onze innovatieve 3D-ontwerpen zorgen voor optimale mechanische oplossingen die perfect geïntegreerd zijn in de bestaande infrastructuur. Daarnaast werken we samen met erkende partners om robuuste en betrouwbare IT-oplossingen te bieden, inclusief ERP-beheer. Onze energiebeheersystemen maximaliseren de efficiëntie van energieproductie en -verbruik.

Ook implementeren we telecontroleoplossingen die voldoen aan de specificaties van Fluvius, de netbeheerder, en zorgen onze oplossingen voor een optimale balans in de werking van warmte-krachtkoppelingen (WKK’s). Kortom leveren we op maat gemaakte technologische en ingenieursoplossingen die bijdragen aan de vooruitgang van Biopower.

 

Een paar projecten

Zeefbandpers

Dit verhoogt de effectiviteit van het ontwateringsproces van slib. 

Decanteercentrifuge

Dit verbetert de efficiëntie en betrouwbaarheid van het scheidingsproces van vaste en vloeibare stoffen. 

Waterzuivering

Onze systemen zorgen voor een optimale werking van waterzuiveringsinstallaties. 

Vergisters

Zorgt voor een efficiënte en stabiele vergisting van biologisch afval. 

 Maar ook: 


Bij 3OT zijn wij trots op onze rol als technologie- en engineeringpartner voor Biopower. Door onze expertise in procesautomatisering dragen wij bij aan hun missie om duurzame energie te produceren en innovatieve oplossingen te implementeren die bijdragen aan een betere toekomst. 

Biopower gif
Biopower Tongeren
Biopower Tongeren
Biopower Bocholt
Biopower Bocholt